Niet iedere dag is even spektaculair.

erwtensoep.jpg

Vandaag heb ik 12 pakken spliterwten, 6 knolselderij, 6 kilo prei, 6 kilo aardappels, 6 kilo zijspek, 4 zakken uien, 6 bossen selderij en 12 rook worsten ingekocht.

Kortom erwtensoep voor 84 personen.

Daarnaast 36 liter wijn om gluhwein te maken en voor hetzelfde aantal oliebollen ingrediënten.

De komende dagen staan voor Peter, een buurtgenoot en mij in het teken van koken en bakken.

Ieder jaar organiseren we met vier personen voor onze straat op Papenvoort een nieuwjaarsborrel bij het in de straatgelegen timmerbedrijf van vader en zoon ver Beek  in de straat. Dus verBeekman en verBeekman.

Dit jaar op 6 januari, drie Koningen, tussen 16.00 en 19.00 uur is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje elkaar veel goeds te wensen, aan netwerken te doen en buurtroddels uit te wisselen.

In de zomer organiseren we een grill festijn. Dan wordt de hele straat afgesloten en hebben we Papenvoort even voor ons alleen. Echter het doel blijft gelijk.

Beide ontmoetingen blijven bijzonder. Het draagt bij aan een stukje sociaal contact tussen straatgenoten.

En wij als voorbereidingscommissie hebben zes gezellige momenten, waarvan vier op eigen kosten.

Nee, het enige bijzondere van vandaag  is dat ik samen met Jeanette en Peter 50 liter erwtensoep maak.

Maar ook dat blijft bijzonder als ik het vergelijk met de meeste twee of vier persoons huishoudens met  erwtensoep uit  blik. unox-erwtensoep.jpg

Advertenties