Piet L is zijn naam. (79)

Grootmeester van de Jeu de boules club ” Het buutje” te Geldrop en menigmaal regio kapioen. Vandaag is hij onze leidsman, instructeur, scheidsrechter, vader, schoonvader, kennis en vriend.

Jeu de boulen is Piet zijn specialiteit. De kookpollepel was naar eigen zeggen de levenskunst van zijn overleden vrouw Rieky en die heeft hij daar altijd in bewonderd.

Samen deelden zij de liefde voor het Jeu de boules spel en menig maal werd op zondag middag op de buiten banen te Mierlo tegenover het oude raadhuis een partijtje gespeeld.

Zo ook voor Piet op zondag 20 april. 

Negen kookvrienden  gaan al fietsend onder een stralende zon vanaf de Brigidakerk te Geldrop om 13.30 uur op pad via het Eindhovenskanaal naar Mierlo.

Twee kookvrienden gaan met een jeep. Heel begrijpelijk voor de echtgenote die lichamelijk herstellend is maar dat haar man zich als chauffeur opwerpt is bedenkelijk.

Medelijden met de twee organisators heeft de chauffeur niet. Dat de ene op z’n fiets bepakt als grijze muilezel al de pick- nick spullen mee moet tornen vindt hij normaal. Dan had ik maar moeten bellen.

Verrassend en onthutsend is dat vader, schoonvader, met electrische mobiele muilezel en een quisse Loreine op de vloerplank tussen zijn voeten daar aanwezig is.

Piet wij begrijpen elkaar, pakezels als we zijn.

Laten we het de generatiekloof noemen.

Het wordt een geweldige middag. De banen zijn voor ons alleen en de ballen, drankjes, hapjes en spraak rollen gecombineerd  met de sms berichten over het mogelijk kampioenschap van  voetbalclub PSV onder jouw leiderschap naar binnen.

Winnaars zijn het duo Gonnie en Harm, deze combinatie snap ik niet helemaal, maar ballen rollen zoals ze gaan of was er toch sprake van techniek?

Onder het genot van een stralende zon besluiten we ons dubbel kampioenschap bij eetcafe Ringo te Geldrop met een drie gangen lente menu voor een vriendenaanbod a  € 19,50 p.p.

Gevulde heldere aspergessoep.

Blanke asperges met een timbaaltje van ei gelardeerd met plakjes beenham, gebonden witte wijnsaus en een garnituur van krielaardappeltjes.

Verse Hollandse aarbeien met ijs.

Dat koffie, likeur en wijnen de prijs opdreven tot € 35 p.p. is onze eigen schuld.

Vriendschap en gezelligheid laat zich immers nooit in prijs vangen. Het kost soms niets en soms iets te veel. Maar deel je de prijs door het gemiddelde van ons koken  dan valt het mee.

Het heerlijke van een aspergesmenu is dat je de volgende ochtend tijdens je eerste plas de geuren van een warme dag op snuift die al weer geschiedenis is. Heerlijk toch.

Advertenties