joseph2xobe2caqqcs97caik9lbocaoxr18bcac

De condictrice van de NS, vrolijk geluimd door het weer roept om als de trein uit Sittard vertrekt. Dames,heren, meisjes en jongens.

Deze trein heeft als eindbestemming het zonovergoten Maastricht.

vogelstruys1

Om 12.00 uur zitten we voor de oudste huiskamer De Vogelstruys aan het Vrijthof op het terras achter een rosebier en een bruine trappist. Mijn gedachten dwalen bij het nemen van een eerste slok naar neef Maurice. Immers het was zijn stad.

Ons zijn van vandaag in de stad zal zich tot drie pleinen beperken. Naast het Vrijthof zijn dit De Markt en het O.L.V-plein. Kerkbezoeken zitten na onze Romereis van december niet in het schema, al wordt er wel een kaarsje ontstoken bij O.L.V. Sterre der zee.

sterrederzee

Ons hotelletje “De Hofnar” genoemd naar de legendarische sigaar, gelegen in een hystorisch pandje achter het Vrijthof in de Capucijnerstraat heeft alle alure  van vroegere tijden.

hofnar

De drie de pleinen stralen een sfeer uit van zien en gezien willen worden. Flaneren is Maastricht niet vreemd, en jong geleerd is oud gedaan. Dit geldt voor inwoners, touristen maar ook voor gezagshandhavers en voor je het beseft acteer je zelf mee.

De musical Joseph vanavond in theater aan het Vrijthof zal echter het hoogte punt van deze dag worden. Soms kom je een bekende tegen, zo ook wij.

Op zoek naar JOSEPH zit daar de nummer vier van de audities met een ijsje op de trap. Jij had hier vanavond moeten staan zeggen we.

Even later zitten we gezellig naast elkaar zijn ervaringen te delen. Gisteren is mijn laatste optreden geweest , vanavond ga ik als toeschouwer kijken en hierna ga ik met vakantie. Een warm gesprek.joseph-022

Om 23.00 uur blikken we weer gezeten op een terras aan het Vrijthof terug op een onvergetelijke avond. Zij speelden de sterren van de hemel en waren het geld meer dan waard.

Handige Ticketbureaus hebben dit ook ontdekt en hebben de prijs van €49 verhoogd naar € 89. Ja, een ieder probeert uit de graansilo van Egypte een graantje mee te pikken.

Advertenties