onderste-bovencs2yl8carmgvbvcar9bphmca48xfiwcawfszqrca8j0u7mca9lg5p4calvmip5c

De filmopnames zitten er op. Twee maanden het leven van een Vutter spelen en door het telkens opnieuw opnemen in het achtvoudige beleef je VUT meerdere keren.

Ja filmopnames vragen van een acteur geduld en schakelmomenten.

Beslist niet weg gelegd voor iemand die van structuur en logica houdt. Immers het weer, locaties, tijd, techniek, tekst, mensen en toevallige omstandigen kunnen het hele draaiboek op z’n kop zetten. Film vraagt om een andere creativiteit dan toneelspel.

Toneel kent veel meer structuur. Spelers kennen elkaar van A tot Z. Dit zowel positief of andersom. Teksten worden in het hoofd gestamd en het eindresultaat kun je publiekelijk na de voorstelling ervaren. Toneel is emotie, film minder.

Toch wil ik beide niet missen. Na het toneelspel gaat het doek dicht,ontvang je  handgeklap, bloemen en soms  boe geroep. Dit is puur.

Op film gaat  je verhaal verder  voor wie het wil zien, maar die lijfvelijke emotie van toneel ontbreekt, mits je samen speelt met een acteur die je wekelijks ziet. In mijn geval veelal Carla mijn film echtgenote. 

Nu is het wachten tot begin oktober, als acteur moet je zelfs na de opnames dit nog opbrengen, wel loop je dan over de rode loper, mits aanwezig, maar bij film weet je dit nooit.

Advertenties