knooppunten

Nederland kent naast de recreatieve knooppunten fietstroutes ook alternatieve tochten voor wandelaars, fietsers en motorrijders.

Zo is er in Amsterdam een wandel moordroute waar criminelen het loodje gelegd hebben. Ook een wandeltocht door de Wallen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kent Amsterdam De Stille Omgang, een wandelroute voor bezinning in de nacht.

Rondom Geleen nabij de Geleenbeek zal wel een Hells Angelstocht voor motoren uitgezet zijn. Bij Lottem in Limburg heb je de rozenroute, de daar gekochte bloemen kun je weer leggen op een graf van een vermoorde bij een ander knooppunt. 

Smaakverheffend vind ik deze maand de aspergesroutes in midden Limburg en Zuid- Oost Brabant,  de koningin onder de groente.

Voor een vrolijke noot volg  je de Toon Hermans route rondom Sittard. Voor Pim Fortuyn moet je in de omgeving van Rotterdam zijn.

De Puntroute kun je sinds kort vanaf twee punten volgen. Voor de treinkaping in Drente vanaf De Punt  bij Wijster en in Apeldoorn vanaf De Punt.

Vanaf Maastricht, Pieterburen, Den Helder, of Sluis lopen allemaal knooppunten. Maar waar wij mensen ook heen gaan en wat wij ook willen zien, de eerste knooppunten worden gevormd in ons brein.

Dit maakt het ook moeilijk, soms kan ik er geen touw meer aan vast knopen.

Advertenties