rietengrafkist

Hoe pijnlijk moet het zijn voor de ouders, broers en zussen die hun zoon en broer op twee manieren kwijt raken.

Gedragen in een rieten kist, realiseren zij zich dat hij de moordenaar is van al die andere onschuldige zeven slachtoffers en hun families. De familie neemt gisteren op een ingetogen en besloten wijze maar met vele vragen afscheid.

Ik probeer mij te verplaatsen als een van mijn eigen kinderen dit gedaan zou hebben. Ontredderd zou ik zijn.

Riet:

Riet staat voor natuur en leven, het begroet ons wuivend als we het passeren, het schermt daken af en en behoedt ons tegen weer en wind.

Bijbels werd Moses in een rieten mandje door Mirjam ter vondeling gelegd en groeide op tot een prachtig mens.

Laten we niet verwijtend zijn naar de ouders van deze dode zoon, zij waren in hun reactie oprecht en integer na de onbegrijpelijke daad van hun zoon.

Zes kaarsen hebben vanavond tijdens de herdenking in Apeldoorn symbool gestaan voor de slachtoffers. Dat er nog zevende bij zou komen na afloop maakt het alleen maar triester.

Acht kaarsen had inderdaad niet gekund. Waarschijnlijk brandt ergens in Nederland een waxine lichtje naast treurende ouders die dit leed niemand gegund hadden. 

Aanslagen komen we helaas overal tegen.

In Nepal vermoorde een kroonprins zijn vader, moeder, broers en zussen. In ons Oranjehuis was dit het lot van Willem van Oranje door een buitenstaander.

Ja van kasteel tot krotje kent ieder huis zijn eigen kruisje, de dood is het meest ingrijpend maar mensen kunnen ook bij leven stukje voor stukje dood gemaakt worden.

Advertenties