2009.meivakantie en kermis 094

Je ziet ze bijna niet meer en als je ze ziet ontbreekt er een deel en staat er toch spul tussen wat er niet hoort.

De harmonie Eufonia bestaat 60 jaar, de  St. Jozefschool 100 jaar dus tijd voor een Zesgehuchtens feest. Inmiddels hebben we ook een eigen vlag, want de belangenvereniging bestaat 20 jaar, dus die gaat vandaag uit.

Na lange tijd weer voor het eerst in een rups gezeten met kleindochter Lola-Kay en papa Ruud al hengelend naar de pluim ballon voor nog een gratis rondje.

Papa Ruud lukt het, maar geeft het pluimtje door aan de achterzitters. Immers Lola-Kay geeft aan als we achteruit rijden en onze magen even moeten wennen en zegt” Lola, genoeg” handelt papa gelijk.

2009.meivakantie en kermis 087

Schuitbootjes, waarmee ik met Mariska als kind het zeildak van de hemel bereikte ontbreken.

Zo ook zie ik geen blikkengooien, rad van avontuur, grabbelton en waarzegster.

 

willem alexander 2 De ketting carousel met een tweetal elegante  vliegende zwaanen en een geheime prins met dochtertje is naast de verschillende draaimolens en het touwtje trekken er wel.

Zesgehuchten laten we sluimeren voor een prins die even geen prins wil zijn maar papa. De pers zal tot groot verdriet dit dagen later ontdekken.

Onze prinses vermaakt zich het meest, in brandweerauto, bootje, en vliegende haan al dreigt zij bij deze laatste door te zwaaien onder de haan te belanden.

 

2009.meivakantie en kermis 102  Afsluitend met een bepoerderde olie bol en een huilende en schreeuwende Lola- Kay verlaten we de kermis. Mama zegt , nee Lola- Kay voor vandaag is het genoeg geweest, morgenmiddag na de doop in deze kerk komt er weer kermis.

Ik besef dat zonder daar op aangedrongen te hebben, mijn dochter en schoonzoon af en toe uit traditie kerkelijk zijn. Wie weet komt er nog een eerste communie.

Terug denkend zie ik mij de zelfde opmerkingen zeggen tegen moeder Mariska 30 jaar geleden. Toen ze zeven werd kreeg ze kermisgeld en op was op en het huilen stopte vanzelf.

Advertenties