Een bijzonder stel, beide heren.

Iedere woensdag spelen zij ondanks hun respectabele leeftijd al jaren verkennertje op de Geldropse markt. Beide kennen elkaar alleen maar van de markt en beperken hun vriendschap tot dit terrotorium.

Zodra zij elkaar gevonden hebben doen zij zich te goed aan een pintje in het markt cafe.

Echter al een aantal maanden zit dikke Jan als spraakmakend aangever (82) zonder dunne vriend Gerard als lijdend voorwerp ( 75) alleen in het cafe achter zijn pilsje, hetgeen hij ouderwets degelijk contant afrekend.

De  consumering van de dikke en de dunne bestaat gemiddeld uit 2 glazen, met een uitschuiver naar3 al gelang de conversatie met dames of de warmte van de zonnestralen.

Omdat ook ik marktbezoeker ben en het koppel met regelmaat begroet kan ik het niet laten te vragen naar de vermissing van Gerard.

Het zit tussen zijn oren en zaakje hieronder wijst dikke  Jan al gebarend naar het kruispunt waar beide benen naar links en rechts hun eigen pad vervolgen.

Fluisterend zegt hij, prostaat. Kwaadaardig vraag ik? Nee, dat is niet gebleken is zijn antwoord.

Maar waarom is hij er dan niet?

Meneer zegt Jan, sommige dingen in een mensen leven kunnen aardverschuivingen in iemands hoofd teweeg brengen. In ieder geval heeft  zoeken met speurhonden op de markt voor mij geen zin.

Na slechts een pilsje verlaat dikke Jan eenzaam de markt.

Advertenties